Info

We zijn een jonge, enthousiaste en bijbelgetrouwe gemeente met een duidelijke visie. we zien uit naar groei en Gods onmisbare zegen op het werk dat we tot Zijn eer mogen doen.

Elke zondagochtend tussen 10.30 – 12.00 uur hebben we een speciaal en hedendaags programma voor jong en oud.

Wat kun je zoal verwachten?

We hebben ons programma helemaal aangepast aan de tijd waarin we leven. Het woord van God verandert niet maar de mensen veranderen met de dag. Het was niet eenvoudig, maar we denken de klus te hebben geklaard. We zijn springlevend en de groei zit er aardig in.

Een reactie van een toevallige bezoeker:”Ik ben niet gelovig, maar dit programma spreekt me erg aan. Ik had een hele andere voorstelling van een kerk. Hier staan gewoon stoelen en tafels met een bloemetje!”

Alles is zo van opzet dat je met een gerust hart kunt binnenkomen. Je bent namelijk tot niets verplicht. Meezingen doe je alleen als je dat durft!

We beginnen om 10.30 uur met een aantal vlotte nummers. Daarna kun je gaan genieten van “Shine Your Light” die een aantal liederen zal gaan zingen. Hun repertoire is breed en meertalig van opzet. (Engels en Nederlands)

Alle teksten worden geprojecteerd op een groot scherm zodat je gemakkelijk mee kunt lezen of zingen.

Je wordt verder verrast met een variërend programma waaronder sketches, interviews of een ‘real story’. Vooral bij de jonge mensen zijn de sketches zeer in trek, waarbij meestal naar harte lust wordt gelachen. Tijdens een interview zul je merken dat er meer achter een gezicht schuilgaat dan je denkt. Als mensen hun hart laten spreken sta je versteld van hun veelzeggende belevenissen. Een ‘real story’ of ‘waargebeurd verhaal’ treft zijn doel echter ook.

Daarna zijn we eventjes stil en denken we aan wat de Here Jezus voor ons op het kruis heeft volbracht en nemen we brood en wijn om hier zinnebeeldig bij stil te staan.

Verder zal een thema uit de bijbel op een hedendaagse en begrijpelijke manier worden behandeld (20-30 minuten). Dit is geen preek waarbij je langzaam maar zeker in slaap wordt gesust. Verre van dat! je krijgt een hedendaagse kijk op de bijbelse zaken aangereikt. Geen zoetsappige taal, maar iets uit het leven gegrepen. God wil mensen immers iets geven waar ze echt iets aan hebben! Het geheel wordt ondersteund door een powerpoint presentatie, zodat je gemakkelijk het geheel kunt blijven volgen. Verder wordt met regelmaat gebruik gemaakt van videomateriaal om zaken verder te verduidelijken.

En dan?….. Dan is er koffie! ( maar ook thee voor de liefhebber)

Voor kinderen tussen de 0-12 jaar is er een speciaal kinderprogramma!

Lijkt het je wat? Kom dan eens kijken!


Een reactie op “Info
 1. Nelleke Op de Coul schreef:

  Afgelopen zondag ben ik voor het eerst geweest.
  Ik herinner me uit mijn kindertijd een liedje wat, als visueel ingesteld kind, enorm indruk op me maakte en dat ik ook altijd onthouden heb.
  Het heette “Here Jesus heeft een hofken daar schoon bloemkens staan”
  Het beloofde, in oud Nederlands, heel wat! En je mocht het plukken ook van Jezus!
  Als kind nam ik het heel concreet en letterlijk op; plukte ik bijvoorbeeld een roos dan kreeg ik er meteen nog iets bij wat ik niet snapte, maar het moest wel iets geweldigs zijn, als het van Jezus kwam.
  Nou waren tuintjes in de binnenstad, waar ik woonde op een bovenhuis, toch al niet te vinden en als ik met mijn ouders elders kwam, waren tuintjes die er voor in aanmerking hadden kunnen komen, verboden toegang voor plukkende kinderen.
  Helaas: ik moest er maar van afzien. Niet beseffend dat het tuintje een metafoor is en ook de genoemde bloemen:-) , sneu maar ja..
  Toen ik zondagavond God dankte dat de Harmony gemeenschap op mijn pad gekomen is, sloop opeens de gedachte aan het hofken van Jezus binnen. Met de schok: “Krijg nou wat! Ik heb het gevonden! Yesss..eindelijk na pakweg 61 jaar, al dan niet steeds bewust, zoeken.
  Mijn geheugen vertoonde hier en daar wat hiaten in de volledige tekst, dus nadat ik me gisteren (hygiëne in huis etc.) moest voorbereiden op de chemotherapie van vandaag, kwam het er niet van er naar op zoek te gaan. Vanmiddag na de chemo wel 🙂
  De tekst (link) volgt hieronder en tevens een link naar een louter muzikale versie, waarvan de eerste 1,40 min. de authentieke melodie zijn ( de rest improvisaties op het thema ). Ik vond zelfs een Engelse versie die tevens refereert aan de Hollandse oorsprong en de tijd waarin tekst en melodie ontstaan zijn.
  De Engelse tekst spreekt zo mogelijk nog meer aan; ze is vrij vertaald, maar erg goed!
  Maar hoe dan ook: Hoe geweldig is dat: Jezus heeft me via via bij de hand gepakt en naar Zijn hofken gebracht en jawel hoor, alles was er te vinden en zoals nooit als je een tuintje ziet, staan alle soorten op dat moment in volle bloei, maar de knoppen en zaden al wel en er zijn er twee bij, de laatsten in het liedje, die er wél altijd in volle glorie staan te bloeien. Die laten ook de zaadjes opengaan en de knopjes ontluiken!
  God zegene jullie en met warme groet: tot zondag !
  Nelleke Op de Coul
  http://www.liedjeskist.nl/liedjes_a-z/h-liedjes/heer_jezus_heeft_een_hofken.htm

  https://youtu.be/QeXWR2mkA5g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*